Listan för kärleksåret när vi blev stora.

HÄR är 2011.
HÄR är 2012. 
 
Gjorde du något i år som du inte gjort förut?
Jag spenderade en torsdagsnatt på en tågstation och gick sen till skolan. Jag hade en vår som en jäkla bergochdalbana inombords och aldrig gråtit så mycket i skolan som då. Jag fick en håruppsättning och gick på bal. Jag hade högklackat första gången ever offentligt. Jag gjorde en bakbok och vi sålde slut på varneda en. Jag beställde hem rekordmånga blanketter till nya körkort eftersom dom gamla var borta. Jag stod 8 timmar och skrek på ett studentflak. Jag lärde mig anvädna skype och fick en värdfamlj i USA. Jag var i Rom för första gången och fick en puss på kinden. Jag bergsklättrade i Åre. Jag åkte en röd dubbeldäckare och vinkade till människorna nedanför som log. Jag vågade bli sårad. Och jag ska för första gången fira nyårsafton utan att jobb på något sätt kommer däremellan.
 
Höll du några av dina nyårslöften? 
Jag valde att skriva ner mina önskningar för 2013 på 29 olika lappar och gömde sedan undan dom i 363 dagar, för att nu plocka fram dom och se vad som gick i uppfyllelse. 
Jag tog studenten. Jag började pyssla mer. Jag lärde inte pappa att stryka. Jag slapp fira in det nya året med magsjuka. Jag åkte inte till Australien, men ska ju till USA istället. Jag bevarade vänskapen, en del. Jag blev starkare, men jag lekte aldrig kurragömma på Ikea. 
 
Vilket datum från 2013 kommer du alltid minnas?
Det enda datumet jag alltid kan rabbla med säkerhet är 1 mars (vet knappt när min pappa fyller år liksom), dagen jag alltid varje år fyller år. Men jag vet att jag aldrig kommer glömma studentkryssningen och när jag klev i land i Finland. Inte heller kommer jag glömma min födelsedag 2 dagar senare och alla dess shotbrickor och presenterna jag fick den dagen, och att det ungefär 5 dagar senare helt plötsligt var 100 dagar kvar till studenten och vi firade, igen. Jag kommer aldrig glömma studentmiddagen och känslan när 100 personer i kör står upp och sjunger "vi går alla på Gävle TBS." Eller studentdagen när jag gråtandes gick ut på utspringet. Eller när jag blev rånad i Rom och vi besökte 3 polisstationer på en kväll. Eller hur det var att vara med i matchningsprocessen. Eller årets juldag. Eller Håkan som satt på knä och sjöng in i en saxofon. Eller balkvällen och dödslyftet som skulle göras.
Och vem bryr sig om datum då?
 
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Under 1.5 månader har jag varit på hälsocentralen och träffat sköterskor och läkare 7 gånger, allt tackvare en spruta i armen och en resa till USA. 
 
Bästa köpet?
Klänningarna. Och alkoholen. Och Håkan-konserten. Och flygbiljetten till London. Och programavgiften till Cultural Care. 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Uppskattningen när vi, 4 elever och 2 lärare, satte upp kortverisionen av Hamlet och spelade upp den för studenter och lärare under studentmiddagen. Det knöt liksom ihop säcken på ett himla fint sätt. 
 
Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2013?
Hatkärleken till Avicii.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Jag önskar att jag i våras kanske inte gjort som jag gjorde. Att jag hade pratat mer och inte stängt in mig. 
 
Vilken kändis var du mest sugen på?
I 3.5 månader under min tid på pepparkaksfabriken såg jag såväl David Beckham som Zac Effron varje gång jag var på toaletten. 
Och det var ju rätt trevligt.
 
Favoritprogram?
Gossip Girl med Blair och Chuck. 
Vänner med Joey.
 
Största musikaliska upptäckten?
Får man säga kärleken till Håkan Hellström som växte sig stor igen?
 
Något du önskade men inte fick?
Magrutor och en sjujävla kondition. 
 
Vad fick dig att må bra?
3 månader i en pepparkaksfabrik, alla gånger vi toksvettats på ett dansgolv, när vi kramade farväl till lärarna och hon liksom kom ihåg mitt svenskaarbete från ettan och när Pussel och Tingeling delade säng med mig. 
 
Vem saknade du?
Ingen. Eller jag har ibland saknat att aldrig komma på första plats länger, inte ens femte. 
 
Och det sjuka är, att nästa år, är jag jäveln som kommer vara saknad i USA.
 
RSS 2.0